AGENCIJA ZA PRIVREDNE REGISTRE - REGISTAR ZDRAVSTVENIH USTANOVA

28. Septembar 2020.

Poštovani članovi Stomatološke komore Srbije,

Obaveštavamo Vas da će Registar zdravstvenih ustanova i Jedinstvenu evidenciju subjekata u zdravstvu, koji su ustanovljeni Zakonom o zdravstvenoj zaštiti („Sl. glasnik RS“, br. 25/2019), voditi Agencija za privredne registre kao povereni posao.

Upis u Registar zdravstvenih ustanova i Jedinstvenu evidenciju subjekata odnosi se na zdravstvene ustanove i privatnu praksu.

Samo zdravstvene ustanove (i u javnoj i u privatnoj svojini), koje su bile registrovane u nadležnim privrednim sudovima, od 11. oktobra 2020. godine imaju obavezu usklađivanja, koja podrazumeva podnošenje registracione prijave i propisane dokumentacije za upis usklađivanja u Registar zdravstvenih ustanova.

Postupak upisa usklađivanja u Registar zdravstvenih ustanova će trajati tri meseca, počev od 11. oktobra 2020. godine do 11. januara 2021. godine i vršiće se bez plaćanja naknade. U slučaju podnošenja registracione prijave usklađivanja posle 11. januara 2021. godine, podnosilac je dužan da podnese i dokaz o uplati naknade od 4.900,00 dinara.

U skladu sa navedenim obaveza usklađivanja se odnosi samo na one privatne i javne zdravstvene ustanove koje su u registrima privrednih sudova, dok za preduzetnike-stomatološke ordinacije registrovane u Agenciji za privredne registre ne postoji obaveza usklađivanja.

 

Vaša Stomatološka komora Srbije